Tuesday, 24 February 2015

INTERNATIONAL MODULE-BELAJAR SAMBIL MELANCONG...

20 FEBRUARY - 23 FEBRUARY 2015

dari KLIA 2 - JAKARTA AIRPORT
NARIPAN HOTEL, BANDUNG

INTERNATIONAL MODULE-BELAJAR SAMBIL MELANCONG...
BELAJAR KE MELANCONG??  HEHHEHE..

DAY 1

Mima dijadualkan terbang pada 20 feb. 2015 untuk menghadiri module international.. nak tak nak.. memang kene pergi... chewahh, ayat cam jual mahal kan... flight pkul 6.50, berkumpul di KLIA 2,
mula-mula kekok, segan , cuak... secukup rase semua perasaan, pengalaman pertama, almaklum, kite tak biase naik kapal.. hihi..


nampak x.. muke ceria sangat tu.. tgh beratur nk masukkan kan beg.
7 kg je ley bawak masuk kabin, dan 20 kg untuk beg.

bila da masuk ke perut kapal, mula-mula... takde perasaan sangat.. bila da mula bergerak.. ha kau.. gayat mak.. dah la dok tepi tingkap, nak tutup tingkap dorang xbagi.. pening.... ok xpe.. ade abam ashraf.. merangkap abang management... berdesing.... 


setibanya di Jakarta airport

dalam pukul 11 kot.. hihihi.. tak ingat pulak... then, bergerak ke Bandung, 3 jam lebih, sebelom ke bandung singgah makan di Rnr.. lapaq wei... sampai hotel sekitar pkul 2 pagi, yakni, 3 pagi waktu malaysia....pa lagi.. siap2... masuk bilik.. tidoq la... 

DAY 2

sarapan... makanan die xde la teruk sangat.. kire malaysia dan indonesia tak banyak beza.. maybe selera lain sikit kot

nampak muke pelahap tu.. hahhaha


si gadis


menyeringai je... keje ye.. 


sementara tunggu lecturer


aktiviti minum petang.. sedap2.. nyum3.. tapi ade 1 kebiasaan yang dapat detect.. kuih2 dorang letak cili burung seketul.. ihihihi.. bagi penggemar pedas.. memang.. kegemaran kamu dong... 

pada sebelah malam ye.. aktiviti.. merayau sekitar naripan hotel, bandung, jalan kaki ler.. nak tengok culture dorang... malam minggu... huh.. malam pesta muda mudi.... penuh dengan remaja... 










hurm, ok.. macam kat Bukit Bintang kl.. die punye crowded... tapi lagi hardcore kot... hahhah...
penat, sesat xjumpe nasi padang... makan la... nasi lliwet, warna kuning, sedap la.. de rendang.. nyum3.. 

DAY 3

Hari yang ditunggu tunggu sebenarnya, hari shopping, 
kami die bawa ke RUMAH MODE. Kepada penggemar factory oulet, nie version indon, hurm... macam2 ada, rambang mata,.. semua murah2... i loike... 












makan mee baso.. lapaq.. erm, umpama makan megi sup ayam, xpelah... bedal je la wei... lapaq. dari pagi tak makan-makan.


nie hasil shopping kat pasar baru.. yang ini memang recommended... huh.. korang mesti pergi, harus.... nie pon nasib tak cukup tangan nak angkat, kalau ade tukang angkat.. maunye... borong gila-gila.. GMKLANG version indon, tapi 10 kali ganda lagi murah.

DAY 4

HUHHHH... Jalan-jalan ke tangkuban parahu.. best. sejuk, cam cameroon, tapiiiii.. asyik kene kejar dengan penjual.. 1 bende yang mima rase kagum ngn dorang.. sifat tak putus ada. even, kite kate tak nak.. tapi dorang still datang.. yela.. taraf hidup kan... kalau kite berada kat tempat dorang belum tentu kite boleh buat sepertimana dorang buat... wahhhhh.. 











pakai mask sebab bau sulphur kuat, awok kan asma... jadi... lebih baik mencegah.... 
member-member kelas, maybe ade yang old skool, tapi, belajar tak mengira umor.. okeyh.. bukan calang-calang orang taw dorang nie.. big bos.. hihih..




ladang teh.... cam cameron.. tapi bukan....

makan tengah hari di kampung daun... untuk 8 orang makan.. rp898,000
ok la.. sedap.. ke lapar... hahahah






balik dari kampung daun terus shoot pergi jakarta airport.. 3 jam... hurm.. ngam3... flight pkul 8.25, kitorang sampai 8.10.. lari lintang pukang.. race la wei.. da lame xlari camtu... sebab mase on the way pegi jakarta, jem teruk kot, waktu puncak orang balik kerja... risau gila.. nasib x terlepas flight...

at the end... sampai malaysia sekitar 12.00 malam... di sambut oleh encik tunang. terharu betul, sebab die sambut awal. hihiih... balik je.. biase la. bercerita macam-macam, nasib tunang kite rajin layan celoteh mak nenek nie.. tak banyak cenderahati dapat beli sebab, pasar baru tutup pkul 5, hurm, maaf la kawan-kawan yang tak dapat... insyaALLAH, ade rezeki kita pi sana lagi na.. 

ambil sebagai pengajaran, pasni, jangan amik flight turun jakarta, turun bandung je terus, punca kami berlari-lari sampai sempot... hahaha....

ok... itu sahaja celoteh mak nenek.. papai.. arios... muahhhh cikeddd.. 

hhihiihih....



layan la.... dulu... hihiiiii













No comments:

Post a Comment